Skip to the content

UKM

Ung Kultur Møtes er akkurat dét: en forestilling og utstilling hvor unge mennesker kan dele sin kulturelle lidenskap. 

UKM er ungdommens arena hvor de kan møte både likesinnede og ungdom som holder på med helt andre uttrykk enn dem selv. Det de har til felles er at de har noe på hjertet og har lyst til å presentere det på en scene eller i en utstilling. Det er en arena for glede, vennskap, erfaring, læring, mestring, inspirasjon og mot til å by på seg selv.  

I Namsos kommune er det kulturskolen som har ansvaret for UKM, men man trenger ikke være elev i kulturskolen for å delta. Vi har 3 lokale festivaler som alle sender deltagere videre til fylkesfestivalen. Disse arrangeres på Jøa, Namdalseid og i Namsos. Felles for dem alle er at de inneholder en forestilling og en utstilling. En jury plukker ut de som går videre til regionfestivalen, og kriteriene her er at de skal representere bredden på den lokale festivalen. UKM handler om deltagelse, ikke å vinne!  

I tillegg til selve festivalen som går av stabelen i januar/februar har vi de siste årene arrangert en rekke workshops med profesjonelle instruktører. Vi har hatt kurs i foto, dans/ koreografi, nysirkus, kunst, EDM, tekstskriving og film i samarbeid med Filmbussen. I 2019 ble kursene gjennomført i samarbeid med Ungdomshuset Lagre´. 

 

Følg UKM Namsos på FACEBOOK. Her legger vi ut info om nye workshop'er og påmelding til UKM.

Du kan også lese mer om UKM på www.ukm.no